Pieczone ziemniaki ( bez ogniska ) z masełkiem.

Pieczone ziemniaki ( bez ogniska ) z masełkiem.

Pieczone ziemniaki ( bez ogniska ) z masełkiem.

Składniki : kilka średnich ziemniaków trochę masła sól  Sposób wykonania :   Z iemniaki dokładnie umyj. Ułóż na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 200 C ) i piecz około 50 minut, aż ziemniaki będą miękkie.  Im większe ziemniaki tym dłużej musimy je piec. Gdy są już miękkie wyjmij je z piekarnika, obierz ze skórki, pokrój na plasterki, dopraw do smaku solą i na każdy plasterek połóż kawałek masła. Takie gorące ziemniaczki smakują wybornie ! Polecam ! :)  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.