Kompot z jabłek i pigwy ( na zimę ).

Kompot z jabłek i pigwy ( na zimę ).

Kompot z jabłek i pigwy ( na zimę ).

  Kompot jest aromatyczny i orzeźwiający.     Składniki : jabłka ( zimowe odmiany ) dojrzałe owoce pigwy cukier ( może być trzcinowy ) woda cukier z prawdziwą wanilią ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   J abłka i pigwę myjemy letnią wodą . Z jabłek i pigwy usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki lub ósemki. Do czystych słoików wrzucamy po kilka kawałków pigwy, a następnie jabłek, tak do wysokości około 2/3 słoja litrowego. Następnie dodajemy do każdego słoja po 2 - 3 łyżki cukru i po ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.