Grzyby marynowane.

Grzyby marynowane.

Grzyby marynowane.

Składniki : 1 kg grzybów ( leśnych lub pieczarek ) 1 łyżka soli 1 l wody Marynata : 4 szklanki ( szklanki 250 ml ) wody 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka białej gorczycy kilka całych goździków 3-4 listki laurowe 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 szklanka octu spirytusowego 10 % Sposób wykonania :   G rzyby dokładnie oczyść, umyj, jeśli są duże pokrój na kawałki. W garnku zagotuj wodę z łyżką soli, wrzuć na wrzątek grzyby, gotuj przez około 12-15 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję