Domowy ketchup ( na zimę ).

Domowy ketchup ( na zimę ).

Domowy ketchup ( na zimę ).

  Domowy ketchup = niebo w gębie.   Składniki : 3 kg dojrzałych mięsistych pomidorów 2 marchewki    1 korzeń pietruszki 1 duża cebula 1 mały korzeń selera 3 - 4 ząbki czosnku 4 łyżki cukru 1 łyżka płaska soli 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka mielonej papryczki chili (opcjonalnie) 25 ml octu  Sposób wykonania :   P omidory myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka najlepiej z grubym dnem. Marchewkę , pietruszkę , selera ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.