Sos (chutney) pomidorowo-paprykowy w słoiki na zimę

Sos (chutney) pomidorowo-paprykowy w słoiki na zimę

Sos (chutney) pomidorowo-paprykowy w słoiki na zimę

Ten przepis wymyśliła moja Mama. To kolejny gęsty sos, który możemy wykorzystać, jako dodatek do obiadu. Jeśli, ktoś nie przepada za dynią lub cukinią to polecam ten smaczny sos. Można go wykorzystać, jako dodatek do leczo czy do kaszy, ryżu i ziemniaczków. Jego przygotowanie wymaga trochę czasu, ale wierzcie mi na słowo, że naprawdę warto. Gorąco polecam!!! Składniki: 4 kg pomidorów 2 kg papryki czerwonej 350 g cebuli 1 szklanka octu jabłkowego (naturalnego) 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 2 łyżki pieprzu cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, cukinia, obiad, przetwory, dynia, ryż, sos paprykowy, sos pomidorowy, sos czosnkowy, cukinia na zimę

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.