Pyszne, wyborne i smaczne nawet na drugi dzień po upieczeniu. Te ślimaczki to doskonała kompozycja ciasta drożdżowego z budyniem, powidłami i kruszonką. Polecam Masa budyniowa Składniki: 250 ml mleka 25 g proszku budyniowego waniliowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka olejku pomarańczowego Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml mleka zagotować z cukrem i olejkiem. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy i dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.