Pyszne jagodzianki – lepsze niż z cukierni

Pyszne jagodzianki – lepsze niż z cukierni

Doskonała kompozycja jagód i przepysznego ciasta na bazie serka mascarpone podbiła podniebienia moich domowników. Szybkie i łatwe do zrobienia. Idealne do popołudniowej kawki Polecam Składniki: 700 g mąki tortowej typ 450 40 g drożdży świeżych 300 ml mleka 125 g serka mascarpone 110 g masła 2 jajka + 1 jajko do posmarowania przed pieczeniem 6 łyżek cukru kryształ Mrożone lub świeże jagody (ok. 1 szklanki) Polewa: Cukier puder (ok. 1 szklanki) Sok z ½ cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wy...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.