Nadziewane patisony – pychotka :)

Nadziewane patisony – pychotka :)

Nadziewane patisony – pychotka :)

Przepis na : obiad

  Idealne na obiad. Pełne zdrowia, bo zawierają kaszę bulgur. Pisałam już Wam przy zwijkach z boczkiem, że to kasza znana i doceniana przez mieszkańców Bliskiego Wschodu od ponad 4000 lat. Zawiera substancje, które między innymi wspomagają pracę serca, koją nerwy i obniżają poziom cukru we krwi. Ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego polecana jest także kobietą w ciąży. Składniki na nadzianie 8 patisonów. Składniki: 8 patisonów 350 gram mielonego z szynki 2 jajka 100 g kaszy bulgur 2 cebule 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, obiad, szynka, boczek, mięso mielone, zapiekanka, dania obiadowe, zapiekanki, mięsa pieczone, zapiekanka z mięsem , pieczeń z mięsa mielonego, pieczona szynka, pieczeń z szynki, jajka nadziewane, pieczony boczek, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.