Przepis na : śniadanie
mój sposób na zimne poranki i czerstwe pieczywo :).Wtorki mam zawsze wolne. We wtorki lubię wstać trochę później i zrobić sobie królewskie śniadanie.Za oknami szaro i deszczowo. Siedzę pod kocem przy oknie, piję ciepłą kawę zbożową i zajadam się grzaneczkami. Oglądam spieszących się ludzi, którzy kryją się pod wielkimi parasolami.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...