Przepis na : obiad
Chłodnik litewski to niezastąpiona zupa na letnie upały. Udało nam się kupić ostatnią botwinkę, więc choć za oknami bardzo jesiennie, zajadamy się latem na talerzu. Są różne przepisy na przygotowanie chłodnika. Dzisiaj przedstawiam przepis Wojtka Kosińskiego, który wystąpił w programie "Ugotowani". Jednym ze składników jest gotowy barszcz z butelki. Niektóre osoby pewnie to odstraszy, ale uważam, że raz na jakiś czas można iść w kuchni na łatwiznę. Zupa bardzo wszystkim smakowała, więc polecam ją z ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...