Tym razem coś na te chłodne dni. Danie może nie dietetyczne ale z pewnością przepyszne. Co prawda jest to jedna z tych potraw, która wymaga od nas poświęcenia jej troszkę więcej czasu ale myślę, że każdy zgodzi się z tym, że warto :) A do wykonania lasagne potrzebujemy: 500 g mięsa mielonego (mięso wybierzcie wedle Waszego uznania), oliwa z oliwek, 1 cebula, 1 marchew, czosnek, 750 g passaty pomidorowej, 1 opakowanie makaronu do lasagne, 20 g masła, 30 g mąki pszennej, 400 ml ciepłego mleka, tarta gałka muszkato...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...