Scarpaccia to taki włoski placek z cukinii upieczony na chrupiąco, niektórzy nazywają go cukiniową pizzą. Tradycyjnie do przepisu na scarpaccię wykorzystuje się mąkę pszenną i kukurydzianą, sama postanowiłam dodać jeszcze nieco parmezanu dla uzyskania wyrazistszego smaku i większej chrupkości. Użyłam cukinii żółtej, ale równie dobrze sprawdzi się cukinia zielona. Najważniejszym etapem przygotowania przepisu jest pokrojenie cukinii na bardzo cienkie talarki, zasypanie solą i odciśnięcie jak największej ilości cuk... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl