Rosół. Najpopularniejsza polska zupa.

Rosół. Najpopularniejsza polska zupa.

Rosół. Najpopularniejsza polska zupa.

Na świecie od dawna znane są płynne potrawy zwane zupami. Zupa powstaje na wskutek gotowania różnych składników, jak warzywa, mięsa, kości, zioła, grzyby, przyprawy, a także owoce. Podczas procesu gotowania uwalniane są z nich cenne dla zdrowia człowieka wartości, jak tłuszcze, białko, węglowodany, witaminy, minerały. Bogactwo to pozyskiwane jest właśnie dzięki obróbce cieplnej, bo gdyby nie było gotowane, to niektóre składniki nie zdołałyby się uwolnić i przeniknąć i nie zostałyby wchłonięte przez układ pokarmow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję