Kotlety z patisona

Kotlety z patisona

Kotlety z patisona

Wegetariańskie, warzywne kotlety z patisona. Od kilku lat próbowałam kupić świeże patisony, niestety bezskutecznie. Szukałam ich zarówno w marketach, na ryneczku i w pobliskich warzywniakach. Tego roku postanowiliśmy je wysiać sami na działce. Pewnie wielu z Was nigdy wcześniej nie spotkało się z tym warzywem, nic dziwnego skoro sklepy nie mają go w swojej ofercie. Patison w przeciwieństwie do chociażby cukinii jest rzadkim warzywem, mało znanym i niedocenionym. Zbiory naszego patisona rozpoczęły się mniej więcej w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.