Wegetariańskie, warzywne kotlety z patisona. Od kilku lat próbowałam kupić świeże patisony, niestety bezskutecznie. Szukałam ich zarówno w marketach, na ryneczku i w pobliskich warzywniakach. Tego roku postanowiliśmy je wysiać sami na działce. Pewnie wielu z Was nigdy wcześniej nie spotkało się z tym warzywem, nic dziwnego skoro sklepy nie mają go w swojej ofercie. Patison w przeciwieństwie do chociażby cukinii jest rzadkim warzywem, mało znanym i niedocenionym. Zbiory naszego patisona rozpoczęły się mniej więcej w ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl