Patisony to roślina należąca do grupy dyniowatych, jednocześnie odmiana dyni zwyczajnej. Bliska rodzina z cukinią i kabaczkiem. Sezon na patisona przypada zwykle na sierpień lub okres przełomu sierpnia i września. W wyżej wymienionym czasie patisony można spotkać w lepiej zaopatrzonych marketach spożywczych oraz warzywniakach. Roślina nie należy do często spotykanych, obowiązkowych elementów asortymentu sklepu. Mogą wystąpić problemy z jej dostępnością, upolowanie jest może wymagać nieco zachodu. {"@contex... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl