Kotleciki z patisona smażone w panierce z bułką tartą

Kotleciki z patisona smażone w panierce z bułką tartą

Kotleciki z patisona smażone w panierce z bułką tartą

Patisony to roślina należąca do grupy dyniowatych, jednocześnie odmiana dyni zwyczajnej. Bliska rodzina z cukinią i kabaczkiem. Sezon na patisona przypada zwykle na sierpień lub okres przełomu sierpnia i września. W wyżej wymienionym czasie patisony można spotkać w lepiej zaopatrzonych marketach spożywczych oraz warzywniakach. Roślina nie należy do często spotykanych, obowiązkowych elementów asortymentu sklepu. Mogą wystąpić problemy z jej dostępnością, upolowanie jest może wymagać nieco zachodu. {"@contex... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.