Kanapkowa pasta jajeczna BLW

Kanapkowa pasta jajeczna BLW

Kanapkowa pasta jajeczna BLW

Jajka są bardzo wartościowym pokarmem na każdym etapie żywienia dzieci począwszy od okresu rozszerzania diety. Zawierają łatwo przyswajalną formę żelaza oraz witaminę B12 i kwas foliowy, te składniki są szczególnie ważne w diecie niemowlaka i starszego dziecka. U niemowląt stosunkowo często zdarzają się niedobory żelaza, dlatego jajko jest jednym z produktów który należy podawać już od początku rozszerzania diety. Nie należy unikać jajek na zapas w obawie o ewentualną alergię pokarmową. Najczęściej przygotowując posi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.