Jajka są bardzo wartościowym pokarmem na każdym etapie żywienia dzieci począwszy od okresu rozszerzania diety. Zawierają łatwo przyswajalną formę żelaza oraz witaminę B12 i kwas foliowy, te składniki są szczególnie ważne w diecie niemowlaka i starszego dziecka. U niemowląt stosunkowo często zdarzają się niedobory żelaza, dlatego jajko jest jednym z produktów który należy podawać już od początku rozszerzania diety. Nie należy unikać jajek na zapas w obawie o ewentualną alergię pokarmową. Najczęściej przygotowując posi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl