Propozycja dla tych co nie jadają jaj, mleka i tłuszczu zwierzęcego. Takie ciasto tez jest pyszne:) Składniki : 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej 3/4 szklanki cukru trzcinowego po łyżeczce proszku do pieczenia, sody i gałki muszkatołowej szczypta soli i kardamonu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki marchwi startej na średnich oczkach 1 szklanka mleka roślinnego 1 łyżka octu jabłkowego orzechy, pistacje Przygotowanie : Mąkę, proszek i sodę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wszy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula