Uzdatnianie cukru miodem

Uzdatnianie cukru  miodem

Uzdatnianie cukru miodem

Zrobiłam tak jak zaleca Tombak w swojej książce " Droga do zdrowia "wzięłam : 75 dag cukru kryształu 200 ml wody  20 dag miodu Przygotowanie : Wszystkie składniki połączyć i wymieszać w dużym słoju Odstawić w ciemne miejsce na 8 dni , 3 razy dziennie mieszać drewnianą łyżką W ten sposób " szkodliwa dla organizmu sacharoza , która pochłania wapń , pod wpływem miodu i wody rozkłada się na glukozę i fruktozę, które są mniej szkodliwe . " Wierzyc nie wierzyć , spróbowałam , tym roztworem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, napój, przetwory, cukier

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.