Jakiś czas temu jadłam taką surówkę na Wyspach Brytyjskich. Tam łatwiej o to warzywo, bo można kupić je razem w zestawie do zupy. Wiedziałam, że jak tylko znajdę ją u nas zrobię surówkę. No i jest. Brukiew dostałam o znajomych, którzy hodują króliki i właśnie brukiew posiali dla nich :) Składniki : ok. 15 dag obranej brukwi 2 jabłka 1 duża marchew cukier, sok z cytryny, olej Przygotowanie : Brukiew, obrane jabłko i marchew zetrzeć Składniki wymieszać, polać olejem, posypać cukrem oraz sokiem z cytryny.... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula