Znalazłam jeszcze jeden sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu:) Może komuś przypadnie do smaku. Składniki : ok. 20 dag zmielonej słoniny ok. 20 dag ugotowanego mięsa z rosołu 5 ząbków czosnku płaska łyżeczka mielonej, wędzonej papryki sól Przygotowanie: Słoninę i mięso zmielić Słoninę przesmażyć, dodając pod koniec smażenia pokrojony czosnek Gdy słonina jest prawie rumiana dodać mięso, wymieszać i chwilę razem smażyć Po zdjęciu garnka z ognia dodać do smaku wędzonej papryki, odrobinę soli i wymieszać, ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula