Bardzo podobną sałatkę proponowałam wcześniej. Jedyną innowacją jest dodanie do poprzednich składników ostrej papryczki i jabłka. Jeszcze nie próbowałam, ale do odważnych świat należy... Na 3 kg poszatkowanej kapusty jak było w poprzednim przepisie dodałam 3 małe ostre papryczki i 3 obrane , starte jabłka. Papryczkę pokroiłam w drobne paseczki. Jeśli nie macie odwagi przygotować sałatki na ostro to wypróbujcie koniecznie poprzedni mój przepis. Tam znajdziecie więcej szczegółów. Przygotowanie sałatki nie jes... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula