Wiosna obfituje w "zielone":) Pomysł przyrządzenia sosu przyszedł mi do głowy gdy zrobił mi się zapas botwiny, kopru, natki i szczypiorku. A że w domu mam i takich co jedzą mięso to dla nich dodatkowo mielone , a dla wegetarian do ryżu tylko sos :) Składniki : liście z małego pęczka botwiny pęczek koperku szczypiorek, najlepiej wyhodowany z cebuli w domu :) ewentualnie natka pietruszki- mały pęczek 2-3 ząbki czosnku cebula sól, pieprz mielony czarny i ziołowy kilka kropel sosu sojowego Tao Tao sok z cytry... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula