Składniki : 2 torebki ryżu 30 dag ugotowanych ziemniaków szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 2 garście żurawiny 10 dag orzechów włoskich 1 cebula 15 dag pieczarek 3 jajka mały pęczek natki 2- 3 łyżki oleju sól, pieprz czarny, maggi w płynie Przygotowanie ; Ryż w torebkach ugotować wg przepisu Do ugotowanych ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kaszę oraz ryż Pieczarki i cebulę pokroić drobno i przesmażyć razem Orzechy zmielić, natkę posiekać Ryż, ziemniaki, kaszę, orzechy oraz pieczarki z cebulą - po... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula