Składniki : ok. 1 kg mięsa wieprzowego ( u mnie tak zwany mostek), może być średnio tłusty boczek 30 dag wątróbki wieprzowej 4 jajka warzywa: marchew, seler., cebula sól, pieprz, kolendra mielona, 5 ząbków świeżego czosnku, pieprz ziołowy, papryka mielona ostra i słodka, garść świeżego koperku, łyżka cukru, liść laurowy, pieprz czarny ziarnisty Przygotowanie; Surowe mięso zmielić, wątróbkę lekko ugotować z marchewką, całą cebulą oraz połową selera. liściem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu Do mię... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula