Składniki : 3/4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 3 - 4 łyżki gęstego jogurtu 1/3 szklanki wody gazowanej ( u mnie była zwykła ) 2 łyżki roztopionego masła sól , cukier , syrop klonowy do polania Przygotowanie : Masło roztopiłam w rondelku - wystudziłam Do garnuszka wbiłam 2 jajka i rozmieszałam je z jogurtem , solą i łyżeczką cukru Dodałam mąkę , rozpuszczone masło i wodę , ponownie dobrze rozmieszałam ( robotem ) Na rozgrzanym oleju smażyłam na rumiano z obydwu stron ( około 1 - 2 min. w zależn... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula