Marchewka kiszona

Marchewka kiszona

Marchewka kiszona

 Do kiszenia wybrałam niewielkie, dość cienkie marchewki. Użyłam takich samych przypraw jak do kiszenia ogórków. Składniki : marchew sól, kilka ząbków czosnku, gałązki kopru, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, chrzan Przygotowanie: Marchew obrać ze skórki, umyć Przygotować zalewę,( 1 łyżka soli na 1 litr wody) do każdego słoja włożyć przyprawy, ucisnąć ciasno marchewki Wlać zalewę tak by marchewki były całkowicie zanurzone w wodzie, przykryć dekielkami. Słoje przykryć ściereczką na kilka dni i pozostaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapusta kiszona, surówka, kapustą, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.