Z obiadu z dnia poprzedniego pozostała mi ugotowana kasza jęczmienna i ziemniaki. A to efekt tego co z nich zrobiłam... Składniki : ok. 3 szklanki ugotowanej kaszy ok. 1 szklanki ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, mielona ostra papryka, odrobina przyprawy do kotletów mielonych, suszony koperek tłuszcz do smażenia, bułka tarta Przygotowanie : Kaszę i ziemniaki zmielić, dodać przesmażoną, pokrojoną drobno cebulę oraz jajko Doprawić solą i przyprawami, dokładnie wyrobić Mokrymi rękoma formo... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula