To mój eksperyment, myślę, że smaczny :) Składniki : 1/2 kg jabłek 1/2 kg jagód konfiturex 3:1 Przygotowanie : Jabłka obrać ze skórki i drobno pokroić, rozgotować w kilku łyżkach wody Jagody umyć i osączyć na sicie Do rozgotowanych jabłek dodać jagody, wymieszać, wsypać Konfiturex i ponownie dokładnie wymieszać Wsypać 35 dag cukru i gotować całość ok. 1 min. Masę przełożyć d... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula