Przepis na : obiad
Składniki : ok. 50 dag mięsa indyczego 1 cebula mała marchew, taka sama żółta papryka, mały kiszony ogórek mąka, sól, pieprz, liść laurowy, mielona papryka tłuszcz do smażenia ewentualnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Pokrojone miso obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnuszka z małą ilością wody z liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu czarnego, dołożyć startą marchew, pokrojoną w paski paprykę i cebulę - ugotować do miękkości mięsa, posolić, dodać na koniec gotowania pokrojony ogórek Zr... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula