Przepis na : deser
Ten post zamieszczam raczej jako ciekawostkę :), bo te owoce raczej trudno kupić, choć można jeszcze gdzieniegdzie spotkać krzaki tarniny.Składniki : około 1 kg owoców tarniny 45 -50 dag cukru Przygotowanie: Zebrałam owoce dojrzałej śliwy tarniny i zamroziłam je Po rozmrożeniu, przetarłam owoce przez sito ( by pozbyć się pestek) i zasypałam je cukrem - pozostawiłam na noc, by puściły sok Dnia następnego doprowadziłam masę owocową do wrzenia Jeszcze gorącą przełożyłam do s... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula