Dynia w zalewie słodko-kwaśnej

Dynia w zalewie słodko-kwaśnej

Dynia w zalewie słodko-kwaśnej

Składniki : 3 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% goździki Przygotowanie : Z podanych składników ugotować zalewę Dynię obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wrzącej zalewy Gotować tak długo, aż dynia stanie się "szklista" Gdy już taka będzie przekładamy ją  łyżką cedzakową ( bez goździków) do suchych, czystych słoików, dolewamy zalewy tak by dynia była dokładnie zanurzona w płynie Zakręcamy dekielkami i słoje przykrywamy grubym ręcznikiem do wystudzenia. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.