Kiedy usłyszałam o sposobie przygotowania domowej przyprawy z mielonych warzyw to pomyślałam, że to coś dla mnie. Lubię eksperymentować, dlatego postanowiłam zrobić kilka słoiczków wegety. Roboty przy tym nie było dużo, a jaki efekt przekonam się w najbliższym czasie...jak użyje do zupy dodając jako uzupełnienie do świeżych warzyw. Jeśli okaże się "niewypałem" no to trudno moja praca pójdzie na marne. Ilość podanych składników jest przypadkowa i uważam, że każdy może stworzyć swój indywidualny ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula