Chleb pszenno-kukurydziany na zaczynie z mąki pełnoziarnistej

Chleb pszenno-kukurydziany na zaczynie z mąki pełnoziarnistej

Chleb pszenno-kukurydziany na zaczynie z mąki pełnoziarnistej

Składniki fazy 0 : 60 g zakwasu żytniego prosto z lodówki 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g wody Składniki mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na 22 - 24 godz. Składniki fazy 1 100 g zakwasu  fazy 0 ( resztę pozostawiamy w lodówce ) 150 g mąki pełnoziarnistej 150 g wody Mieszamy i przykrywamy, pozostawimy na 12-16 godz. Zaczyn : 200 g zakwasu z fazy 1, resztę dokładamy do zakwasu lodówkowego ( będziemy mieć na późniejsze ciasto ) 150 g mąki pełnoziarnistej 150 g wody Mieszamy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczenie, chleb na zakwasie, chleb mieszany, proste ciasto

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.