Składniki : 1 litr chudego mleka- moje było świeże nie pasteryzowane i nie do końca chude:), jesli ze sklepu to tylko nie UHT 200 g kefiru 60 g kwaśnej śmietany płaska łyżeczka sody Przygotowanie : Mleko wlałam go sporego garnuszka i zagotowałam Gdy zaczęło wrzeć wlałam kefir i dobrze zamieszałam, mleko już się zaczynało lekko ścinać Wtedy dolałam śmietanę i na słabym ogniu ogrzewałam całość do zupełnego ścięcia się mleka - trwało to około 10- 15 min.( delikatnie mieszać, by sie nie przy... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula