Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu.

Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu.

Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu.

Przepis na : deser

Ostatnio pisałam o zastosowaniu i walorach mąki kokosowej ( Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? ). Idąc za ciosem upiekłam mocno kokosowe ciasteczka z tej właśnie mąki. Przepis jest bardzo prosty i może stanowić bazę do różnych wariacji - jeśli chcecie, dodajcie ekstraktu waniliowego, migdałowego czy cynamonu lub mieszanki przypraw korzennych. Ja dodałam czarny sezam dla kontrastu. Ciastka mają dość suchą (ale przyjemną) konsystencję, dlatego polecam je do kawy czy szklanki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Powiedz dietom nie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.