Zupa kalafiorowa z koperkiem Zupa kalafiorowa z koperkiem Składniki na 4 porcje: 1 mały kalafior 3 litry bulionu 2 średnie marchewki 1 pietruszka 3 średnie ziemniaki ½ selera liście laurowe ziele angielskie sól, pieprz koperek 100 ml śmietana Zupa kalafiorowa z koperkiem Wykonanie: Warzywa obrać opłukać. Marchew, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Na koniec podprawić śmietaną, ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...