Przepis na : śniadanie
Jajko na śniadanie, w trochę innej odsłonie - sadzone, w paprykowej foremce. Potrzebne jest tylko jajko, papryka i chlebek tostowy :) Sposób przygotowania: Przygotować foremki z papryki - umyć warzywo i pokroić je na całej długości w poprzek, na grubość ok 1 cm. Rozgrzać patelnie, dać kawałek masła i położyć foremkę a do jej środka wbić jajko. Przyprawić je solą, pieprzem, co kto lubi. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu. Gotowe! czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...