Tort miodowo - orzechowy

Tort miodowo - orzechowy

Tort miodowo - orzechowy

Bardzo pracochłonne ciasto, jednak wylepienie spodów i pieczenie i tak 6 razem to bardzo absorbujące, ale myślę, że efekt końcowy jest tego godny, i każdy doceni pracę włożoną w wykonanie ciasta. Wysiłek rekompensuje też smak, niezwykły lekki i baaaaaardzo orzechowy. Czego chcieć więcej? Składniki: *Ciasto: 300 g mąki 120 g miodu 120 g cukru pudru 100 g orzechów włoskich zmielonych 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżka wody *Krem orzechowy: 170 g cukru pudru 200 g miękkiego masła 150 g orzechów włoskich zmiel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekę, bo lubię

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Martyna BobińskaMartyna Bobińska

Pieczenie to moja pasja i nie zamieniłabym jej na nic innego :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, krem, placki, torty, tort, do pracy, mielone, mascarpone, sok, ciasto z orzechami, masło orzechowe, krem mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, tort śmietanowy, ciasto ucierane , ciasta z masa, tort orzechowy

Inne przepisy z Piekę, bo lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.