Domowy zakwas na żurek

Domowy zakwas na żurek

Domowy zakwas na żurek

Święta coraz bliżej i to jest już ostatni dzwonek, aby zrobić domowy zakwas na żurek.  Aby przyśpieszyć fermentacje możecie użyć zakwasu chlebowego (zarówno pszennego jak i żytniego), lub można dodać łyżkę soku z kiszonych ogórków  (polecam użyć tylko osobiście ukiszonych) Możecie też ukwasić żurek bez przyśpieszaczy, trwa to trochę dużej, około 5 dni. Nie potrzeba wiele, podejrzewam że wszytko to posiadacie w kuchennej szufladzie ... no może nie we wszystkich kuchniach jest mąka żytnia. Mąkę żytnią do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję