Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata Dzisiaj dzień pikantnych potraw, więc będzie na ostro. I do tego szybko. Inaczej mówiąc szybko i wściekle, bo 'arrabbiato' po włosku oznacza właśnie 'wściekły'. Skąd nazwa? Od dodatku czosnku i ostrej papryczki, które nadają całości odpowiednio ostrego charakteru. Polecam! Składniki 2 osób: 160-180 g makaronu penne 2 ząbki czosnku 1 mała suszona papryczka peperoncini 1 łyżka oliwy 1 puszka (400 g) pomidorów sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki Czosnek obrać, posiekać. Na pat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.