Przepis na : obiad
Udało mi się w końcu dostać jarmuż w sklepie. Pierwsze co, to przygotowałam sobie czipsy z jarmużu... i rozczarowałam się. W zapachu przypominały pieczonego kalafiora, natomiast w smaku trochę rozpływający się w ustach, chrupiący... karton. Nie poddałam się jednak i przygotowałam je jeszcze raz przygotowując pikantną zalewę, mieszając ją z kawałkami jarmużu. Wyszło dużo lepiej. Jednakże fanka jarmużowych czipsów chyba nie zostanę. Pięknie prezentują się one za to jako dodatek do zupy czy sałatki, z pewnością ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...