Święta w moim rodzinnym domu nie mogą się obejść bez tradycyjnego piernika. Ciasto na ten piernik dojrzewa przez kilka tygodni, a piernik po upieczeniu jest twardy i musi odstać, żeby był rozpływający się w ustach. Ponieważ ciasta jest zawsze sporo i po upieczeniu wychodzi całkiem pokaźny kawał piernika część ciasta można wykorzystać do przygotowania świątecznych pierników, których smak przeniesie Was w zupełnie inny wymiar. To co? Jesteście gotowi? Tradycyjne pierniczki długodojrzewające Piernik powinien dojrzewać o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...