Kurczak, kurczak, kurczak... Ileż można! Okazuje się, że można ;-) Oto moje nowe odkrycie. Róbcie, smakujcie, a na pewno nie pożałujecie :-) Kurczak z salsą pomarańczową KURCZAK Z SALSĄ POMARAŃCZOWĄ 4 filety z kurczaka 1 garść bułki tartej ok 60 g drobno startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 jajo olej do smażenia 1 duża pomarańcza 1 cebula dymka sól pieprz Pomarańczę myjemy, ocieramy delikatnie skórkę i odkładamy ją na bok. Następnie obieramy ją i oczyszczamy z białych włókien. Sok i obrane, rozdrobn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...