Kuleczki fasolowe to alternatywa dla klasycznych kuleczek ziemniaczany Są świetnym dodatkiem do sosów zarówno mięsnych, jak i innych. Są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Kuleczki fasolowe Składniki: 200 g fasoli Jaś 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka (kopiata) mąki pszennej sól Dodatkowo: tłuszcz do smażenia Najpierw gotujemy fasolę w osolonej wodzi do miękkości. Ugotowaną miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niej jajko i obie mąki. Następnie z ciasta formujemy małe kuleczki. Smażymy je w głębokim tłusz... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...