Francuskie faworki bugnes

Francuskie faworki bugnes

Francuskie faworki bugnes

Jak się okazuje nie tylko u nas są popularne faworki. Gdy zaczyna się karnawał, to we Francji sprzedaje się kruche merveilles i faworki nazywana tam bugnes. Oryginalnie mają one kształt rąbów (diamentów). Wspaniale to wygląda, jak po wrzuceniu do oleju pięknie rosną i się rumienią. Moje bugnes mają kształt małych prostokącików. Tak mi było po prostu szybciej i wygodniej. SKŁADNIKI 370 g mąki pszennej tortowej duża szczypta soli 100 g cukru pudru 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 120 g masła 2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.