Przepis na : obiad
Knedle ze śliwkami to jesienny klasyk, do którego często wracam. Pyszne bezmięsne danie, bardzo lubiane przez dzieci. Bardzo je Wam polecam, można przygotować je „na zapas”, knedle można z powodzeniem zamrozić. Składniki: Ciasto: 50 g masła 1 kg ziemniaków 400 g maki pszennej kilkanaście śliwek około 700 g 2 jajka 100 g kaszy manny 1 łyżeczka soli Posypka: 200 g bulki tartej 100 g masła 100 g cukru Zapraszam również na film z instrukcja krok po koku Wykonanie: Śliwki umyć i usunąć z nich pestki... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni