BAWARSKIE BUŁECZKI PRECLOWE

BAWARSKIE BUŁECZKI PRECLOWE

BAWARSKIE BUŁECZKI PRECLOWE

Przepis na : śniadanie

Pyszne bułeczki bawarskie z preclowego ciasta, miękkie i puszyste w środku, z brązowo – złocistą, słoną skórką. Zdziwisz się jak łatwe są do zrobienia. Nie można ich nie lubić. Smakować będą na śniadanie lub jako przekąska do zimnego piwa. SKŁADNIKI: CIASTO NA BUŁKI: 500 G MAKI PSZENNEJ 15 G ŚWIEŻYCH DROŻDŻY LUB 1 ŁYŻECZKA SUCHYCH 1 ŁYŻKA CUKRU 2 ŁYŻKI OLEJU 300 ML CIEPŁEJ WODY 2 PŁASKIE ŁYŻECZKI SOLI KĄPIEL: 1 L WODY 50 G SODY OCZYSZCZONEJ DODATKOWO: ZIARNA SEZAMU LUB GRUBA SOL MORSKA ZAPRASZAM DO OB... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bułki, śniadania, mak, ciasto z makiem, pieczywo, przekąski, przekąska, bułka pszenna

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.