Szybki ramen na mleku sojowym

Szybki ramen na mleku sojowym

Szybki ramen na mleku sojowym

Ramen to klasyk kuchni japońskiej. Zazwyczaj przygotowanie tego dania w klasycznej formie zajmuje dużo czasu. Tutaj prezentuję formę prostą, szybką i bardzo smaczną. Wyjątkowa zupa na bazie mleka sojowego. Print Szybki ramen na mleku sojowym Course Zupa Cuisine Japońska Keyword chilli, jajko, makaron ryżowy, miso, mleko sojowe, ramen, sos sojowy, zupa Prep Time 15 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 35 minutes Servings 4 porcje Calories 438 kcal Ingredients Mięso 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 4 ząbki czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PanGotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.