BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE
BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE
Przepis na : kolacja
Składniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli Przygotowanie Najpierw przygotujcie podmłodę. Drożdże (2 g) rozpuśćcie w letniej wodzie (200 ml). Dodajcie przesiane 200 g mąki, wymieszajcie i odstawcie całość do fermentacji na 12-16 godzin. Po tym czasie resztę drożdży rozpuśćcie w pozostałej wodzie i razem z pozostałymi składnikami dodajcie do podmłody. Przez około 10 min... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu OliveandThyme
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
oliveandthyme
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, bułki, śniadania, pieczywo, kolacja, drożdżowe, bez pieczenia, śniadanie dla dzieci, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bułka pszenna
Inne przepisy z OliveandThyme
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję