Staropolski Kapuśniak z kiszonej kapusty

Staropolski Kapuśniak z kiszonej kapusty

Staropolski Kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki: Kiszona kapusta 1 celula 3 ziemniaki kostka rosołowa sól, pieprz kilka suszonych grzybków  Wykonanie: Kapustę opłukać 2 razy wodą (jeśli wolicie żeby kapuśniak był bardziej kwaśny można pominąć płukanie). Kapustę wrzucić do garnka, dolać wody, dodać cebulę i kostkę rosołową. Można również dodać kilka suszonych grzybków.  Gotować do czasu kiedy kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy ziemniaki i kapusta będą miękkie połączyć je w jednym garnku.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.